Loungewear dames is de ideale kledingkeuze als je veel overdag thuis bent en het helemaal niet nodig is om je formeel te kleden. Het gaat er bij deze categorie kleding om dat jij je fijn voelt! Of het nou gaat om badjassen, joggingbroeken of een lekker zacht shirtje: prima! Als het maar lekker zit toch? Steeds meer mensen, zeker sinds de corona tijd, zijn in gaan zien dat het veel voordelen kan hebben om thuis te werken. En daarbij is het idee ingedaald om zich daar dan ook naar te kleden: want makkelijk hoeft er niet slordig uit te zien!

Comfortabel én stijlvol

Iedereen kent wel de beroemde huispakken van bijvoorbeeld Roy Donders. En waar dat soort outfits ongetwijfeld lekker zullen zitten, ze zijn niet in alle gevallen even stijlvol. Dat probleem wordt opgelost door loungewear. Met deze kledingcategorie kun je er namelijk verzorgd en stijlvol uitzien terwijl je je super comfortabel en op je gemak voelt! Dit komt door de zachte stoffen en fijne pasvormen. Er is geen specifieke doelgroep voor deze kledingstukken: iedereen kan ze dragen. Of je nou oud, jong, sportief of wat minder sportief bent: loungewear is er voor iedereen!

Gebreid en oversized? Dat is helemaal 2022!

Een van de laatste trends in het kader van loungewear zijn gebreide sets. Vooral de gebreide truien zijn in trek. Met ribbels of zonder, er valt voor iedereen wat te kiezen. Vooral de neutrale kleuren, een trend die al langer woedt, zijn in trek. Denk dan aan zwart, wit, beige en andere ietwat onuitgesproken kleuren. Verder is de oversized fit weer helemaal terug van weggeweest! Deze trend is toepasbaar op allerlei soorten kleding: t-shirts, hoodies en joggingbroeken. Oversized komt er kort gezegd op neer dat je een kledingstuk draagt dat eigenlijk een paar maten te groot is.

Materialen om uit te kiezen

Zoals gezegd zijn de gebreide kledingstukken in trek. Dat betekent dat wol ook weer zijn intrede doet in de modezaken. Maar als het gaat om loungewear zijn niet alleen wol en de stoffen die daar vanaf zijn geleid in trek, maar eigenlijk alle materialen die zacht aanvoelen. In dat kader zijn ook items zoals lekkere zachte sloffen of pantoffels een mooie aanvulling op je loungewear look. Denk ook aan wanten of een shirt dat aan de binnenkant gevoerd is met nep bont. Dat voelt ontzettend lekker en zacht aan en is ook nog eens heel erg stijlvol.

Trackpants en accessoires

Trackpants zijn eigenlijk een speciaal soort joggingbroek, die dit jaar ook weer helemaal in zijn. Ze geven een retro vibe af en zijn goed te combineren met een trui of blazer. Het liefst trek je er enorme hakken onder aan, om het effect te vergroten. Door de lange pijpen van de track pants lijken je benen super lang. Maar niet alleen hoge hakken passen goed bij deze broek, je kunt hem ook combineren met nonchalante sneakers of sandalen. Zo ga je stijlvol maar toch comfortabel over straat. Zo zie je dat er genoeg trends zijn om je aan te vergapen, ook dit jaar weer. Of je nou gaat voor een oversized hoodie of een wollen trui, met deze tips loop je er super bij!